Kvisthullet

Kvisthullet er en en småbarnsavdeling med plass til tolv barn fra  1-3 år.

Vi er 5 ansatte på denne avdelingen:

  • Pedagogisk leder                             Maren
  • Barnehagelærer (Dispansasjon)     Marianne
  • Barnehagemedarbeider                  Nilufer
  • Barnehagemedarbeider                  Emma


Vi holder til på en fin, lys og åpen avdeling med forskjellige, oppdelte rom og lekesoner.


Vi er glade i å være ut og er gjerne ute minst en gang om dagen. Vi har turdag en dag i uken hvor vi utforsker nærområdet. Vi har kort vei til skog og idrettsplass hvor barna kan kan utforske, oppleve og leke. En dag i uken har vi formingsaktivitet, eller etter barnas ønsker og interesser.


Inne på avdelingen har vi god variasjon av leker som dyr, kjøretøy, dukker, lego, togbaner m.m. Avdelingen har et fint grupperom, et hovedrom og en lesekrok.
Uteområdet har 2 sandkasser, klatrestativ med sklie, sykler, baller og masse mer.


Vi har et stort mangfold blant både barn og ansatte, og gjensidig respekt står høy hos de ansatte.Vi har en dagrytme som vi tar utgangspunkt i ved planleggingen av dagen.
Vi legger opp til en rolig morgen med frilek, musikk og lignende før vi spiser 08.00-08.30, dette er en hyggelig og sosial aktivitet for både barna og de voksne hvor vi prater, ler og koser oss.
Også er det litt mer frilek før vi kler på oss og går ut for å leke på uteområdene.


Det er i denne tiden vi også har formingsaktivitet, så da går vi heller ut på ettermiddagen de gangene vi har det.
Før lunsj har vi samlingsstund med sang, musikk og eventyr knyttet til forskjellige tema, også er det sovetid for de barna som trenger dette.


Etter andre måltid er vi enten ut eller inn og leker, eller på fellesrommet og leker med andre barn. Vi jobber ut ifra årsplanen men har våre egne temaer hver måned som er utgangspunkt for den pedagogiske planleggingen. vi har et stort fokus på at barnas interesser er med på å påvirke barnehagehverdagen, hvor vi følger deres nysgjerrighet og legger opp innholdet etter hva de er opptatt av.