Tømmerstokken

Tømmerstokken er en småbarnsavdeling med plass til tolv barn fra 1-3 år. 

Vi er fire ansatte på denne avdelingen:

  • Pedagogiskleder                                Katrine
  • Barnehagelærer                                 Solveig
  • Barnehagemedarbeider                    Grethe
  • Barnehagemedarbeider                    Patricia

Vi holder til på en lys og trivelig avdeling med ulike rom og lekesoner med store vinduer ut mot lekeområder. Vi er glade i å være ute og er gjerne ute minst en gang om dagen. Vi pleier å ha en turdag i uken, og da utforsker vi nærområdet. Det er kort vei til skogen og til idrettsplass med store åpne baner barna kan boltre seg på. Formingsaktiviteter har vi også en dag i uken, og ellers etter barnas ønsker og interesser. Vi er en musikkglad avdeling som bruker mye tid på å synge og danse, både ute og inne. Inne på avdeling har vi et variert utvalg av leker som barna kan utforske. Dyr, magneter, kjøretøy, dukker, bøker, lego, togbane m.m. Ute er det veldig populært med sykler og aktiv lek i klatrestativ og i sandkasse.

Vi har en dagsrytme som vi tar utgangspunkt i ved planlegging av dagen. Vi trives godt med rolige morgener med frilek før vi spiser frokost mellom 8:00-8:30. Dette er en hyggelig stund hvor vi sitter sammen gjerne med dempet lys og musikk i bakgrunn og fin prat rundt bordet. Etter frokost er det frilek før vi ofte går ut og er ute mellom 9 og 10:30. I denne tiden har vi også formingsaktiviteter i stedet for å gå ut, så går vi ut på ettermiddagen i stedet. Før lunsj er det samlingsstund med variert innhold ofte knyttet til ulike temaer, og så sover barna i vogner ute og leker på avdeling etter hvert som de våkner. Etter andre måltid er vi enten ute eller inne og leker på avdeling eller på fellesrommet med andre barn.

Vi jobber ut ifra årsplanen men har våre egne temaer hver måned som er utgangspunkt for den pedagogiske planleggingen. Barnas interesser er med på å påvirke barnehagehverdagen, vi følger deres nysgjerrighet og legger opp innholdet etter hva de er opptatt av.