Sagflisa

Sagflisa er en avdeling for store barn, hvor det er plass til 18 barn i alderen 3 - 6 år.

Vi er tre ansatte på avdelingen:

  • Pedagogiskleder 50%                                  Martin
  • Pedagogiskleder 50%                                  Daniel
  • Barnehagemedarbeider                               Vlora
  • Ekstra 50%                                         Kristoffer / Anna

Her på Sagflisa har en romslig avdeling hvor vi legger til rette for lek og kreativitet! 

Vi har flere lekestasjoner og aktivitetsrom hvor alt av leker og materialer finnes i barnehøyde og er lett tilgjengelig til enhver tid. Her kan barna bygge med lego, leke familie eller være i kjøkkenkroken, tegne, pusle, spille et spill, eller kanskje kose seg med en bok i lesekroken. 

Vi er opptatt av at barna skal få utfolde seg i lek, da vi ser at det er her vennskap får etablert seg. 

Vi er veldig opptatt av inkludering og at ingen barn skal være alene.
Uteområdet vært består av et stort fjell med en sklie, vi har en stor sandkasse og flere huskestativ, og et kjempe populært klatrestativ! Uteområdet byr på et naturområde som gir muligheter og rom for å være nysgjerrige, undrende og utforskende sammen med hverandre og oss voksne. Og veldig ofte setter på musikk som vi kan danse til!


Barnehagen ligger fint til for ulike skogsturer og aktivitetsarenaer som vi tar i bruk på vår faste turdag. Vi har også en ny og fin grillhytte som vi tar i bruk ved anledning.På Sagflisa har vi en fastsatt dagsplan som vi tar utgangspunkt i ved planlegging av aktiviteter, tema, gjøremål og frilek. 

Barna har mulighet for å spise medbrakt frokost fra avdelingen åpner om morgenen og fram til 08.30. 

Deretter har vi frilek fram til fastsatte aktiviteter begynner rundt 09:30. Vi spiser lunch kl.10:45 og deretter går vi ut for å leke, før vi går inn til mellommåltidet ca kl.14:00. Eventuelt så sitter vi ute i finværet og spiser før videre lek fram til det er hentetid.


Barnehagen har en egen årskalender som følges av hele huset. Avdelingsvis har Sagflisa et eget årshjul hvor det tas utgangspunkt i barnas medvirkning og egne prosjekter.